Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Keittiö ja kalusteet aihealue Seuraava
pvm: 10.9.2013 9:44

Kysymys: Keittiön irronnet

Keittiö ja kalusteet

Hei, Ostin asunto-osakkeen rivitaloyhtiöstä 4/2012. Talo on rakennettu v. 2000. Heinäkuussa 2013 huomasin ja ilmoitin isännöitsijälle, että keittiön tiskialtaan ja yläkaapin välisen tilan seinälaattjen välisissä saumoissa oli halkeamia. Taloyhtiö suoritti kosteusmittauksen, jonka todettiin, että kosteutta ei ole, joten se ei ole syy laattojen saumojen halkeiluu. Tuloksena todettiin, että laattojen kiinnityslaasti on ollut laatoitettaessa liian kuivaa (ts. Laasti on päässyt nauhoittumaan ja laatta ei ole tarttunut kiinni). Myös seinässä oleva halkeama voi olla osasyynä laattojen irtoamiseen. Välitilan laatoitus on irti lähes koko betoniseinän matkalta 3m. Isännöitsijä ilmoitti, että jos laatoitus on alkuperäinen eikä laatoituksesta ole tehty ilmoitusta viimeistään kymmenvuotistarkastuksen yhteydessä (ollut 3 vuotta sitten) jää korjauttaminen osakkaalle. Minulla ei ole tietoa onko laatoitus alkuperäinen vai onko siihen tehty muutoksia . Olen kolmas huoneiston haltija eikä asunto-posakeyhtiölläkään ole tietoa onko laatoitus alkuperäinen. Kenelle kuuluu vastuu laatoituksen korjauksesta ?
Kysyjä
Kysymyksiä: 22 kpl
Jäsenen Mestari antama (10.9.2013 14:55) kommentti

Sinulle.


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Koska kyseessä ei ole vesivahinko, laattojen uudelleenkiinnitys kuuluu osakkeenomistajalle. Uudelleenlaatoituksen kustannus on niin vähäinen, että sitä ei kannata lähteä hakemaan edelliseltä osakkeenomistajalta. laatoitus olisi pitänyt tarkastaa ennen kaupan syntymistä, ja on oletettavissa, että ainakin joitakin laattoja on ollut irti ostopäätöstä tehtäessä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Keittiö ja kalusteet / Keittiön irronnet":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: