Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Keittiö ja kalusteet aihealue Seuraava
pvm: 27.1.2015 18:38

Kysymys: keittiön kosteussuojaus

Keittiö ja kalusteet

Hei!Teetin kerrostaloon keittiöremontin viime syksynä ammattiasentajalla. Sähkötyöt teki sähkömies ja putkimies laittoi hanan. Taloyhtiön hallitus vaatii nyt isännöitsijän johdolla vedenohjauskaukaloa tai vesieristystä keittiön pesualtaan putkiin ja lattiaan. Keittiöremontoija oli laittanut itse kaiken muun paitsi hanan, jonka laittoi putkimies. En pyynnöstä huolimatta ole saanut omavalvontapöytäkirjaa tai suunnitelmaa remontoijalta, joka sanoo kosteussuojauksen kuuluvan vain omakotitalojen keittiöremontteihin. Isännöitsijä sanoo sen kuuluvan lain mukaan myös kerrostaloihin. Mikä on käytäntö nykyään, voiko vesieristyksen tehdä jälkikäteen ?
Jäsenen Virpi_T antama (1.3.2015 9:11) kommentti

Kysymyksessä menee nyt nähtävästi kosteuseritys ja vedeneritys vähän sekaisin. Olemme itse maalanneet Luja-maalilla keittiön seinän, jolloin toteutuu tuo kosteuseritys ja tuo vedenohjauskaukalo tulee tiskiallaskaappiin vesivuodon varalta, jolloin tuo vuodon näkyviin. Näiden pitäisi kuulemamme mukaan riittä kerrostalokeittiössä. Varsinaista vedeneristystä ei vaadita. Tässä ymmärryksessä olemme.Vedenohjauskaukalohan on helppo laittaa tiskiallaskaappiin jälkikäteenkin. Tulee meidän keittiössä ainakin ihan vain sinne kaapin pohjalle. Meillä kyseinen osa tuli keittiötoimituksen mukana, näytti sellaiselta rosteriselta, mutta on muovia.Jäsenen J535229151 antama (1.3.2015 10:59) kommentti

Kiitos vastauksista!
Kaukalo jo laitettiinkin, mutta ei kosteuseristystä.Näillä mennään..


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Parasta on uskoa taloyhtiön hallitusta ja isännöitsijää, sillä vesivuodon sattuessa, otat ison taloudellisen riskin. Remontin tekijän pitää hoitaa tuo asia kuntoon. Ellei hoida, niin ota yhteys kuluttaja-asiamieheen ja kerro hänelle asiasi.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Keittiö ja kalusteet / keittiön kosteussuojaus ":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: