Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kattotarvikkeet aihealue Seuraava
pvm: 27.5.2014 8:4

Kysymys: Viemäriputki maanvaraisen lattian alle

Kattotarvikkeet

Kuinka saisin 110 viemäriputken olohuoneen maanvaraisen lattian alle kellarista ulos lattiaa rikkomatta. Kellarin seinä ja sokkeli kevytsoraharkkoja (reikien teko ei ongelma) . Seinän ja sokkelin väli lähes koko matkan täytesoraa, jossa ei isoja kiviä .Onko poraus tai kairaus mahdollista (sortumisvaara ? ) .Matkaa reilu 3 m.
Kysyjä
Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Valitettavasti ei muita käytännössä realistisia mahdollisuuksia ole.  Viemärin sijoittamisella voidaan ehkä vähentää lattiapinnoitteen korjaustarvetta.
On mahdollista, että porataan vaakareikä lattian alle.  Ensimmäiseksi lattian alustäyttö on stabiloitava injektoimalla, jotta sortumista ei pääse tapahtumaan. Sen jälkeen porataan tarvittava vaakareikä ja asennetaan viemäri.  Operaatio on kuitenkin kallis verrattuna olohuoneen parketin uusimiseen ja viemärin asentamiseen yläkautta.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Kattotarvikkeet / Viemäriputki maanvaraisen lattian alle":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: