Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kattotarvikkeet aihealue Seuraava
pvm: 29.8.2011 11:31

Kysymys: Valokatteen häikäisyongelma

Kattotarvikkeet

Rakensimme terassikatoksen, jossa on katteena pronssinvärinen PC-valokate (Keraplast). Kävi ilmi, että valokate heijastaa auringonvaloa naapuria häiritsevästi. Nyt mietimme, millä ongelma voitaisiin poistaa.

Tiedustelin yhdeltä maalivalmistajalta, voisiko valokatteeseen maalata mattapinnan, mutta ainakaan kyseisellä valmistajalla ei ollut tuotetta, joka kestäisi varmuudella säävaihteluita muovipinnalla.

Mikä siis neuvoksi? Onko katemateriaalin vaihto ainoa keino?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ota yhteyttä suoraan katteen valmistajaan. Heillä on todennäköisesti ratkaisu asiaan. Kiilto häviää pinnasta, kun kate talven aikana vähän hioutuu lumessa ja keväällä pintaan tulee siitepölyä. Jo pelkällä hiekalla ja harjalla suoritettu kevyt hionta voi auttaa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kattotarvikkeet / Valokatteen häikäisyongelma":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Mitä voin istuttaa ruukkuun?
Kun saamme rakennettua valokatteen paahteiselle terassille haluaisin lisätä siihen viihtyvyyttä ja luksusta suunnittelemalla trooppis-vivahteisen ja suhtee...
Krassin lehtien kellastuminen
Onko krassin lehtien kellastuminen kasville ominainen piirre, vai voiko sen jollakin konstilla estää? Ovat minulla osan päivästä suorassa auringo...