Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kattotarvikkeet aihealue Seuraava
pvm: 3.6.2015 19:54

Kysymys: Ullakkorakentaminen

Kattotarvikkeet

Taloyhtiössämme on välikatto, joka on ilmeisesti ennen toiminut jonkinlaisena varastona. Nykyisin se on vain täynnä sahanpurua. Voiko osakas rakennuttaa itselleen ullakkokomeron (ei lämmitetty), ilmoittamalla tästä normaalilla remontti-ilmoituksella hallitukselle vai pitääkö siihen olla erillinen rakennuslupa? Osakkaan asunnossa on alkuperäinen kattoluukunpaikka, johon uuden kattoluukun voisi asentaa ja tarkoituksena on eristää n. 5 m2 alue varastokäyttöön muusta välikattoalueesta. Eristetty alue ei estäisi pääsyä mahdollisille huoltotoimenpiteille. Eli onko ilmoitus- ja menettelytapa lainmukainen ja mitä materiaaleja kannattaisi käyttää?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ota yhteyttä isännöitsijään, niin hän voi sinulle yhtiöjärjestyksestä selvittää, onko ullakkotila jotenkin jaettu osakkaille vai onko se yhteistä tilaa.  Jos sinne on mahdollista osakaskohtainen varasto rakentaa, niin samalla saat ohjeet, miten toimit rakennusluvan suhteen.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Kattotarvikkeet / Ullakkorakentaminen":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: