Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kattotarvikkeet aihealue Seuraava
pvm: 20.1.2022 14:18

Kysymys: Palokatkot vanhaan rivitaloon?

Kattotarvikkeet

Voiko vanhaan rivitaloon asentaa palokatkot ilman että katto uusitaan? Talo on 74 valmistunut ja siinä on peltikatto, joka on asennettu jälkikäteen.( korvattu sillä alkuperäinen tasakatto). Tarkoitus on vain maalauttaa katto tulevana keväänä. Mutta palokatkot puuttuu. Asuntoja yhteensä 8. Puolivälissä tiiliseinä ylös asti.

Toiseksi kysyn: vaikuttaako palokatkojen puuttuminen äänieristykseen? Epäilemme että naapureista kuuluu äänet tyhjän vinttitilan kautta ( miksei myös seinien läpi...)

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kyllä voi.  Voi käyttää lähintä kattotuolia rukona,mikä osuu huoneiston välisen seinän kohdalleTai rakentaa kokonaan uusi runko huoneisto väliseinän kohdalle. Verhouksena 2 x ek kipsi 13 mm molemin puolin. Jos ullakolla pääsee hyvin liikkumaan. kannattaa palokatkoihin tehdä luukkt kulkua varten.  Luukku pitää olla puolet paloverouksesta.  Jos kulkua ei voi järjestää katon alla, katolle on tehävä kulkusilta ja kattoluukut, mistä  jokaisen asunnon yläpohja voidaan simämääräisetsi tarkastaa.  Kannattaa hankkia rakennuslupa, jolloin palokatkoille saa virallisen tarkastuksen.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Kattotarvikkeet / Palokatkot vanhaan rivitaloon?":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: