Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kattotarvikkeet aihealue Seuraava
pvm: 29.3.2012 15:44

Kysymys: lapetikkaista ja määräyksistä

Kattotarvikkeet

Etusivun jutussa mainittiin lapetikkaiden tarpeellisuudesta karkealla tai peltikatteella.Mihin määräykseen perustuu em.väittämä.Työni puolesta on pitänyt perehtyä voimassa olevaan palo-ja pelastuslakiin(uusittu laki tuli voimaan 7/11)ja siellä ei mainita kattomateriaalista mitään,vaan pelkästään kaltevuudesta.1;8 tai loivempi katto tulee varustaa vähintään askelmilla ja sitä jyrkemmät kiinteillä,korroosiota kestävällä metallisilla tai määrätyn vahvuisesta kyllästetystä puutavarasta,yleensä vähint.terassilaudan(28mm) vahvuus.

yrittäjä
mökkielämän vietto aina kun mahdollista
älä tee kaikkea tänään että jää huomisellekin
Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
En löytänyt mainitsemaasi kirjoitusta, mutta asia ei ole niin kuin toteat kirjoituksen mukaan olevan. Oheisen Suomen Rakentamismääräyskokoelman kohdassa 5, Huollon turvallisuus, määritetään hyvin seikkaperäisesti katolle pääsy ja siellä kulkeminen. Vuodelta 2005 olevassa vastauksessa todetaan, että lapetikkaat tarvitaan lähes aina. Tämä pitää edelleen paikkansa.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Kattotarvikkeet / lapetikkaista ja määräyksistä":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: