Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kattotarvikkeet aihealue Seuraava
pvm: 25.4.2016 7:53

Kysymys: Huopakaton läpivienti

Kattotarvikkeet

Tarkoitus on tehdä huopakattoon uusi läpivienti liesituulettimen poistoputkelle. Katto on tasakatto, reunoiltaan pellitetty, nurkissa poistoaukot.

Uusi läpivienti tulisi n. puolen metrin päähän reunapellistä, kohtaan jossa katto viettää loivasti kohti nurkan poistoaukkoa. Siis katto ei ole aivan tasa, vaan pientä kaatoa löytyy.

Tarkoitukseen sopisi Vilpen korkea huopa läpivienti. Ohjeen mukaan jälkiasennuksessa läpivienti liimataan olemassaolevan katon päälle, jonka jälkeen laipan päälle liimataan vielä huopakaista (tässä tapauksessa alkaen reunapellin alta, jatkuen laipan yli, kaikenkaikkiaan n. reilun metrin kaistale pituudeltaan).

Kysymys: Ovatko kylmänä siveltävät liimat/massat luotettavia laipan/huovan tiivistykseen? (Vrt. kuumabitumi).
Kysymyksiä: 15 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Liimaukset voit tehdä kylmäbitumimassalla.  On kuitenkin otettava huomioon kaadon pienuus.  Bitumikaistan reuna alkaa padottaa ja vesi jää seisomaan uuden ja vanhan bitumin saumaan.  Jos vanha katto on hyväkuntoinen, en veisi huopa kaistaa reunalistan alle, vaan jättäisin vedelle valumareitin vanhaa bitumia pitkin.  Asia on ratkaistava paikan päällä työtä tehdessä.  Leikkaamalla huovan päät vinoon tai asettamalla iv-piippu 45 asteen kulmaan kaatoon nähden on joissakin tilanteissa helpottanut veden valumista poistoaukolle.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Kattotarvikkeet / Huopakaton läpivienti":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen Ansu antama (25.4.2016 14:0) kommentti

Olen takavuosina pinnoittanut katon kattomassalla. Oli hyvä ratkaisu, katolle ei enää kerry roskaa tai puiden lehtiä. (Katosta tuli "sileämpi", tuuli ja vesi vie roskat mennessään).Mitä jos poistoputken asennuksen jälkeen vedän kattomassalla yli tuon uuden huopakaistaleen, eiköhän nuo padotusongelmat vähene vanhan ja uuden sauman rajalla. Kattomassa häivyttänee tuota rajakohtaa, täyttää sitä. Huovan leikkaaminen vinoon on hyvä vinkki, sillä saa ohjattua vettä haluttuun suuntaan.
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: