Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kattotarvikkeet aihealue Seuraava
pvm: 14.9.2011 20:31

Kysymys: Aluskate jälkiasennus

Kattotarvikkeet

Talossa on poimupeltikate. Aluslaudoitus on melko harva nk300. Aluskatetta ei ole kahden myöhemmin laajenetun päätyhuoneen osalla. Voiko tuonne alle laittaa aluskatteen ilman katon avaamista? Sain rullan kondenssisuojattua aluskatetta, käykö se?
Ajattelin laittaa katteen rimojen (joissa kallistus kattotuolista poispäin.) ja hakasten / nitojalla kattotuolien kylkeen kiinni. Jos jätän riman sentin kattotuolin yläpinnan alapuolelle, aluskate on peltikatteen poimun alaosasta 38mm päässä.
Ymmärrän, että homma on hankala, mutta kärsivällisyyttä ja tarkkuutta löytyy.

Voiko aluskatteen jatkoksen teipata asennusta helpottamaan?

Tuuletusta olen parantunut avaamalla räystäältä 7 metrin matkalle 200mm tilan ja laittanut siihen verkon, joka estää eläimiä. Tuuli ei pääse suoraan edessä olevan terassisyvennyksen alaslasketun katon vuoksi ja verkko estää loput pahemmasta vedosta. Nyt syysmyrskyllä kävi kohtalainen ilmavirtaus, mutta villat eivät liiku milliäkään., joten aukko voine olla tuollainen? Muualle ei saa avattua tuuetusta, johtuen tilan mataluudesta.


Kärsivätkö 2x4 tehdyt kattotuolit ajan myötä?

 Kuvan tynkä
Tammela, 
Kysymyksiä: 38 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Voit tehdä aluskatteen suunnittelemallasi tavalla. Nitojan käyttö pienen rakoon on melko mahdotonta. Siksi kattotuoliin voi kiinnittää ensin riman. Siihen niitataan aluskate altapäin kiinni ja toinen rima aluskatteen alapuolelle. tuuletus todennäköisesti riittää. Sen voi talvella tarkastaa. Jos yläpohjaan kondensoituu vettä, tuuletusta on parannettava.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kattotarvikkeet / Aluskate jälkiasennus":
Jäsenen kvkj antama (15.9.2011 16:18) kommentti

Tuon aluskatteen voisi kiertää tuon riman kylkeen ja laittaa nitojalla kiinni, sitten kiinnittää rimat kattotuolien kylkeen, jolloin aluskate jää riman ja kattotuolin väliin aika tiiviisti.

Aluskatteen jatkoksen toki voi teipata, mutta silti pitää ala- ja ylävuota limittää min. 150mm (ylempi tietysti yläpuolelle) Ja teippaus ehdottomasti aluskatteen yläpuolelle, ei kuitukankaaseen.

Jäsenen J959173172 antama (4.10.2018 18:48) kommentti

Voiko aluskatteen jälkiasennuksesa laittaa harjasta pystysuoraan ?


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: