Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Julkisivut aihealue Seuraava
pvm: 22.8.2016 13:50

Kysymys: Vinolaudoituksen alle

Julkisivut

Hei

1. Venevajan rungon ympärille olen laittanut talven suojaksi kestopressun, aluskate ja pelti jo asennettu. Keväällä tarkoitus vinolaudoittaa ulkoseinät suoraan runkoon naulaten, ei muuta julkisivua. Vaja jää ilman eristeitä ja tuulettuu alhaalta sekä ylhäältä. Voinko jättää kestopressun laudoituksen alle ?

2. Päätyyn tulee laudoista leveä pariovi n. 1,8m + 1,8m isoilla takosaranoilla. Millaisia tukirakenteita ovi vaatii pysyäkseen ryhdissä, liimalla ja ruuveilla perinteiset ristituet ja vahvistukset saranoiden kohdalla vai vaatisiko vanerilevyn koko alalle ?

 
Kysymyksiä: 8 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
En suosittele ainakaan niin, että pressu tulee olemaan laudoituksessa kiinni, sillä jos laudoituksen ja pressun väliin pääsee vettä ja se on siellä pitkiä aikoja, niin puun käy heikosti siinä tilanteessa eli turmeltuu. Tämä syksy on osoittanut sen, mitä puulle tapahtuu lämpimässä ja kosteassa olotilassa.
Ovet tekisin paksusta vanerista, sillä niin saa helpoiten tukevat ja kestävät ovet. Tuo hiukan hämmentää, onko tuo plusmerkki vai kertomerkki, jos se on plusmerkki, niin mikä on ovien korkeus. Ovet voi tehdä laudoistakin ja normaalit Z jäykisteet taakse ruuvikiinnityksin sekä saranat läpipultein oven Z vaakakohtiin.


Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Julkisivut / Vinolaudoituksen alle ":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen Markku57 antama (23.8.2016 18:58) kommentti

Kiitos, siispä pressu välistä pois. Pariovet ovat 2,4m korkeita. Laudoista meinasin tehdä ovet, mut olisiko niissä Z tukien lisäksi vinolaudoituksesta mitään lisähyötyä ?
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kuorikate marjapensaan juurella
Jos laitan marjapensaiden alle kuorikatetta, niin entäpä vuosittainen kanankakka tai tuore multa tai lannoitteet?...
Parkkipaikan pohjustustyöt?
Millaisia pohjustöitä tehdään parkkipaikalle? Pihamme on ruohoinen rivitalon edusta josta on poistettu muutama risupuska ja kastanjapuu. Nyt talven j&...
seppelvarvun istutus
Olen istuttanut osalle pihaa seppelvarpua.Voiko sen alle laittaa katetta vai haittaako kate sen leviäimistä....
goji-marja
pistin gojimarjan maahan viime keväänä Se kasvoi villisti  noin 2-3m haaroja.Taivuttelin sen talveksi alas lumen alle.Mitä hänellepitäi...