Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Julkisivut aihealue Seuraava
pvm: 21.5.2023 18:47

Kysymys: Verhoilun viimeistely

Julkisivut

Millainen laudoitus tähän kannattaisi laittaa? Mitä alle, mitä päälle? Jäänyt jotenkin vaiheeseen. Parvekkeen katto talon päädyn toisessa reunassa. Toisella puolen normaali vaakapanelointi plus valkoiset 20x90 verhoilulaudat ruosteiden välissä.kuinkahan tämä ns oikeasti pitäisi laittaa? Nyt tuosta pääsevät kaikki eläimet sisään.mietin siivua sitä paneelia, mutta se tulisi vinoon kyllö sitten. Ja päälle ne verhoilulaudat. Vai pitääkö askarrella maassa pala, jossa vaakapaneelin pätkiä? 

Jäsenen J653951156 antama (23.5.2023 8:42) kommentti

Räystäisiin ei kuulu aluslaudoitusta, mutta tuohon paneloinnin, ja tällä lappeella kattopellin yläpuolelle kyllä kuuluisi ainakin yksi rivi lautaa aukkoa peittämään. Toisella puolen koko pelti on sen vaakapaneloinnin päällä, tässä aukon puolella on vedetty suoraan kattorakenteeseen kiinni.


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kuvan perusteella en pysty antamaan mitään ohjeistusta. Tee piirros tai ota lisää kuvia, jotta rakenteesta saa käsityksen. Minne sadevesi menee, puuttuuko kuvan osoittamasta välistä vesikatetta? Poikkileikkaus parvekkeesta selventäisi rakennetta. Jos kertomasi mukaan eläimet voivat päästä tuosta aukosta sisään, niin siitä menee myös vesi ja lumituisku. Tee selvitysten jälkeen uusi kysymys.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Julkisivut / Verhoilun viimeistely":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: