Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Julkisivut aihealue Seuraava
pvm: 25.5.2015 15:11

Kysymys: Siporex-runkoisen rapatun seinän tahrat

Julkisivut

Vuonna 1999 valmistuneen kivitalomme (ja myös naapurin) seinät ovat paikalla muurattu Siporex-harkoista.

Ulkopinta on rapattu ja ruiskumaalattu.   Noin vuosi sitten alkoi yhteen seinistämme ilmestyä punaisia, "valuvia"

tahroja.  Liitteenä kuva seinäst ja tahroista. Olisiko teillä tietoa mahdollisesta syystä ja tavasta korjata tilanne.Vastauksesta jo etukäteen kiittäen.

Kysymyksiä: 3 kpl
Jäsenen Kuntotutkija  antama (3.9.2015 11:7) kommentti

Leväkasvustoa tuo on, joka vaihtaa väriä tummemmaksi vahnetessaan. Tyypillistä vaaleissa julkisivuissa. Peseminen on vaikeaa ja käytännössä kasvusto vain leviää seinäpinnalle perinteisillä pesumenetelmillä. Luulen että julkisivumaalien toimittajilta saa kattavat ohjeet poistoon / ylimaalaukseen. 
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ilmeisesti seinä maalissa on tummemmissa kohdin maali huokoisempi ja ulkoilman kosteus ja lika ovat ajan myötä aiheuttaneet pintaan tummumia jotka sateen myötä ovat alkaneet valua.
Uusinta maalaus pohjatöineen on ainoa vaihtoehto ulkoseinäpinnan saamiseksi taas kuntoon. Tarkemmat ohjeet oheisen linkin kautta http://www.tikkurila.fi/kotimaalarit/ohjeet

 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Julkisivut / Siporex-runkoisen rapatun seinän tahrat":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: