Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Julkisivut aihealue Seuraava
pvm: 11.3.2014 17:55

Kysymys: seinän tuuletusrako

Julkisivut

Hei. Mökkipihamme aitassa on lomalaudoitus. Entinen omistaja on laittanut seinän alaosaan lomalautojen väliin(tuuletusrakoon) puunpalaset ,ilmeisesti estämään hiirten yms. kulkua. Haittaako tuo seinän tuuletusta?
Kysymyksiä: 168 kpl
Jäsenen marksto antama (12.3.2014 10:55) kommentti

Taitaapa lomalautaseinä tuulettua riittävästi, vaikka palikat paikallaan ovatkin. Eivät tosin hiiriä tai myyriä paljonkaan hidasta, jos nillä hinku on sinne aittaan mennä.
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Lomalaudoituksen tuuletusväleihin asennetut puupalat tosiaan estävät tehokkaan ilmavirtauksen, toisaalta kuitenkin sisäpuolinen kosteusrasitus seinärakenteeseen on suhteellisen pieni, joten oletettavasti mitään  vaaraa ei laudoitukselle ja seinärakenteelle aiheudu.
HS

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Julkisivut / seinän tuuletusrako":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

voiko vanhaa atsaleaa leikata
Pihallamme on n 35 vuotiaita atsaleapensaita, jotka ovat joutuneet ahtaalle seinän ja kulkuväylän väliin. Laji on  todennäköisesti Kost...