Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Julkisivut aihealue Seuraava
pvm: 23.8.2016 21:0

Kysymys: Rappauslevysovellus

Julkisivut

Markkinoilla olevat valmiiksi rapatut sokkelilevyt koetaan liian kalliiksi, joten onko seuraava ajatus kelvollinen:Valetaan itse betonista noin 30 mm paksu "rappauslevy" ja käytetään sitä valmisrapattujen levyjen korvikkeena. Toki betoniin tehdään samanlainen rouhepinnoite kuin aidossa sokkelissa (kuva). Betonilevyyn tehdään tarvittaessa tuuletusritilöitä, että julkisivu tuulettuu alhaalta asti.Tällä tavalla tehtäisiin osittainen sokkelisaneeraus, vanhojen vikakohtien tilalle. Ei koko taloa.

Kysymyksiä: 161 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Piirroksen osoittama rakennemalli on riskikohde kosteuden poistumisen / tuulettuvuuden näkökulmasta. Tuo esittämäsi ajatus käytäntöön sovellettuna voi tulla kalliimmaksi, kuin valmiiksi rapatut levyt. Ohuet 30 mm vahvuiset betonista valetut " rappauslevyt " ovat vaikeita rakenteita tuohon paikkaan, sillä niiden liittyminen muihin rakenteisiin aihettaa poikkeuksetta kutistumisen ja käyristymisen takia ongelmia.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Julkisivut / Rappauslevysovellus":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: