Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Julkisivut aihealue Seuraava
pvm: 5.4.2015 21:18

Kysymys: Rakennusfiman vastuu

Julkisivut

Hei,

Rivitalo on rakennettu v.2005-2006 ja luovutus v.2006 kesäkuussa juhannuksen jälkeen

Rakennuttaja on ollut Konte nykyinen Lemminkäinen;huoneistoja 16 kpl(2 kerroksinen).

Kysyisin onko rakennuttaja velvollinen hoitamaan taloyhtiömme julkisivun kuntoonilman jotta asukkaille siitä koituu kustannuksia. Nyt jo useamman vuoden jo ollut homepilkkuja parvekkeen yläpalkeissa sekä kantavissa kattopalkeissa.Homettahan tietysti sitten ajanmyöten levinnyt parvekkeellä oleviin  huoneistojen välisiin aitoihin jotta homepilkkuja löytvyy vähä joka paikasta.

Olen tätä taloyhtiön kokousessa maininnut jotta  ottavat selvää onko rakennuttajalla vastuu mutta sanottu jotta ei heille kuulu kommem´ntoivat silloiset hallituksen jäsenet.

Kylmävaraston seinän pesin ihan tavallisesti vedellä pois olettaen sen nyt olevan likaa mutta kun sitä on nyt taas niin tämä on todennäköisesti myös hometta.

Rakennusaikana vähän enne loppusuoraa,mieheni kun kävi työmaapalaverissa niin siellä tuli ilmi jotta aliurakoitsijana toimiva firma joka teki maalaukset teki konkurssin,joten tiedä mitä litkuja käytetty?!

Konten työmiehet maalasi sen mitä kerkesi ja jos oiken katsoo niin näkyittäisi siltä jotta joissain kohtaa on maalattu laudat kahteen kertaan ja toisia vain kerran.

Onko rakennusfirmalla mitään vastuuta?? 
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Vaikea on kyllä näillä tiedoilla arvioida sitä, vastaako urakoitsija kertomastasi seikasta.
Ensin pitäisi selvittää syy siihen, miksi homepilkkuja on ilmaantunut ei paikkoihin ja sen jälkeen tutkia onko urakoitsija siltä osin vastuussa jne. Selvitelkää asiaa taloyhtiössä hieman tarkemmin ja ota sitten yhteyttä uudestaan kun tiedetään minkä takia paikat homehtuvat.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Julkisivut / Rakennusfiman vastuu":
Markus Talvio
Lakimies OTM, kiinteistöjuristi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kenelle kuuluu vastuu vesivahingosta
Taloyhtiön entinen osakas oli teettänyt yhdeksisen vuotta sitten kylpyhuoneremontin. Kyseinen osakas myi asunnon vuosi sitten. Nyt lattiakaivon ymp&...