Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Julkisivut aihealue Seuraava
pvm: 31.3.2008 11:50

Kysymys: Onko rimojen leventämisestä haittaa?

Julkisivut

Olen tekemässä 50-luvulla rakennettuun rintamamiestaloon ulkolaudoituksen uusimista ja maalaamista. Onko järkevää poistaa vanhat rimat (leveys 25mm) ja laittaa tilalle esim 80mm leveät rimat, niin, että vanhaa laudoitusta jää näkyviin vähemmän, esim. 25mm? Talo on alkuperäiskuntoinen, joten eristys on tyypillinen pystylaudoitus (+ rimat), vinolaudoitus, tervapaperi, puru, tervapaperi, vinolaudoitus, seinäpahvi. Onko tästä haittaa talon kosteustasapainolle? Onko muuta haittaa? ulkonäkö...?


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Uusit koko laudoituksen. Vanhan laudoituksen rimat otat kaikki pois. Vanhan ja uuden laudan väliin pitää jättää tuuletusrako. Jos vanha lauta on maalattu lateksilla, on hyvä rikkoa jotenkin maalipinta, jotta kosteus pääsee kulkemaan kunnolla läpi huolimatta ripojen poistamisesta. Lautojen päälle lyödään tuuletusrima pystyyn noin 60 cm välein. Niiden päälle lyödään uudet naulausrimat. Sitten asennetaan uusi laudoitus.

Arvostele vastaus kysymykseen "Julkisivut / Onko rimojen leventämisestä haittaa?":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

tervalepän juurelle kuorikate
Hei.Tarkoituksenamme olisi tehdä rantaan pieni kivikkoalue (laittaa maahan maisemointikangas ja päälle mukulakiviä). Rannassa kasvaa k...
Muurahaisia pionissa
Miten saisi muurahaiset pysymään pois pionien nupuista ja onko haittaa ,aukeaako nuput vaikka muurahaiset temmeltää niissä....
Kimalaisen pesä
Onko haittaa kun kimalainen on tehnyt nähtävästi tiilitalon ilma aukkoon?sokkelin yläpuolelle....