Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Julkisivut aihealue Seuraava
pvm: 25.8.2014 9:40

Kysymys: Kattotuolien asennus ja tuulensuojalevyt

Julkisivut

Terve! Autotallin runko on tehty "nykyisellä tavalla", runkotolpat lovettu ja laitettu yläohjaus puu kiertämään koko runko eli yläohjauspuu kiertää koko rakennuksen ja on ns tasakattona, ei siis sillä tavalla jossa päädyt jätetään pitkäksi ja kiinnitetään kattotuoliin. Kattotuolit tulee kahden viikon kuluttua, kulmaraudat on asennettu (k900) jaolla. Olen katsonut oppia teidän sivulta esimerkkiä kattotuolien asennuksessa, muutama asia mietityttää eli monessa kuvassa kattotuoli laitetaan päätyihin ihan ulkoreunaan ilmeisesti tuulensuojalevyn takia, mietinkin että miten on normaalisti tehty, kuvia en löytänyt siihen pisteeseen asti. Jos kattotuolit laittaa reunaan niin tuulensuojalevyn saa laitettua samalle tasolle rungon kanssa ilman erillisiä koolauksia mutta kattotuolien kohtaan missä menee tukia vinosti / pystyyn niin sinne joutuisi aina levyn mukaan laittaa puuta pystyyn jotta saa levyn reunoista ja keskeltä kiinni tai toinen vaihtoehto on jättää kattotuoli yläohjauspuusta n.2.5cm keskemmälle jolloinka sais laitettua laudat pystyyn tuulensuojalevyä varten, toisinaan lautaa ei niin tukevasti saisi kiinni kun kattotuolin alapaarteesta, yläpuusta ja myös keskeltä riippuen missä kohtaa tuki sattuisi menemään?

Eli tällä tavalla tehty: https://www.rakentaja.fi/tv/e1061kattotuolien_asennus.aspx

 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Asenna päädyn kattoristikot laudan vahvuuden verran ulkopinnasta sisäänpäin ja näin voit koolauslaudat naulata samaan linjaan runkopuiden kanssa, jolloin on helppo asentaa päälle tuulensuojalevyt.
Kattoristikkoon pystylaudan kiinnitys on riittävän tukeva, sillä sen saa useasta kohtaa kiinni.
PN

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Julkisivut / Kattotuolien asennus ja tuulensuojalevyt":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: