Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Julkisivut aihealue Seuraava
pvm: 7.1.2015 9:50

Kysymys: Hirsiseinäraot

Julkisivut

Mitä kannattaisi tehdä hirsirakenteiselle seinälle, johon on tullut rakoja (pullahtanut noin 1 cm ulospäin noin 3 metrin korkeudessa).

Hirsiseinässä on sisäpuolinen lisäeristys. Kannattaako rakoihin laittaa jotain estämään sadeveden pääsyä esim. vaahtomuovitiivistyssuikaleita (pyöreitä) vai mitä?
Kysymyksiä: 105 kpl
Jäsenen Pete antama (7.1.2015 10:15) kommentti

Voisitko täsmentää, että minkälaisesta hirrestä ja minkä ikäisestä rakenteesta on kyse?

Ja mitä tarkoittaa pullahtaminen? Jos siinä kerran rako on saumassa, niin jonkun paikan täytyy kantaa.Jäsenen emppulii  antama (7.1.2015 14:20) kommentti

Hieman ulospäin tullut hirsirivistä, jolloin näkyy rakoa noin 1 cm ja höylähirsi noin 100mm. ja ikää 20v.

 Jäsenen Pete antama (7.1.2015 14:53) kommentti

Onko kyseessä siis hirsien/hirren kiertyminen? Tuskin tiiviisti toistensa päällä makaavat hirret voivat sivusuunnassa toisiinsa nähden siirtyä.Jäsenen emli  antama (12.1.2015 20:23) kommentti

Kyllä tuo vahvasti haiskahtaa siltä, että sisäpuolelle tehdyn lisäeristyksen pystykoolaus on väärin tehty ja hirret eivät pääse vapaasti laskeutumaan. Jossain siinä 3 metrinkorkeudella koolauksen liuku ei toimi ja alapuolella olevat hirsikerrat laskeutuvat, mutta siitä ylöspäin hirret eivät pääse laskeutumaan ainakaan tasaisesti ja näin siitä kohtaa pullahtaa myös ulospäin.Sisäverhous pitäisi purkaa siitä 3 m:n korkeudelta ja tarkistaa pystykoolauksen kiinnitys hirsiseinään. Kaikki muu on viritystä, joka ei mitään korjaa, paremminkin pahentaa tilannetta.
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Mielellään en lähtisi solumuovilla tai muilla vettä helposti pidättäviä materiaaleilla asiaa korjaamaan, ja kun hirren vääntymä on niinkin ylhäällä kuin 3 m uskoisin jo räystään suojaavan seinän yläosaa sadevesiltä.
Mahdollinen kastuminen kuivuu ehkä parhaiten kun et tilkitse sitä millään, paitsi jo et voi hyväksyä sitä ulkomuodollisesta syystä, vuoraa rakennus ulkopuolelta esin hirsipaneelilla, jolloin voit myös lisä eristää  tarvittaessa.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Julkisivut / Hirsiseinäraot":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: