Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Julkisivut aihealue Seuraava
pvm: 28.11.2018 10:53

Kysymys: Eristerrappauksen valumat?

Julkisivut

Mitä mahtavat olla kerrostalomme räystään alla tummat valumat, jotka sijaitsevat räystään alla koko seinän pituudella? Valumat eivät ala aivan ylhäältä, mutta kaikki lähtevät samalta etäisyydeltä räystäästä. Liittämäni kuvat kertovat asiasta tarkemmin. Pitääkö tästä olla huolestunut? Voiko räystään alla rappauksessa olla hometta tai levää vai löytyykö tälle muitakin selityksiä? Onko syytä rappaus korjata tai puhdistaa? Huomioitavaa on, että vierekkäin on 3 taloa, jotka on rakennettu 2007 ja käytetty eristerapattua julkisivuelementtiä. Kaikkien talojen tämä sivu on metsään päin eli olosuhteet ovat kaikissa samat, mutta vain yhden talon seinässä on tällaiset valumat. Kysyjä
Kysymyksiä: 5 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Mahdoton on sanoa mitään varmaa, mutta kuvasta saa sen vaikutelman, että levy olisi kiinnitetty läpinaulalla aina siitä kohtaa, mistä valuma alkaa.  Naulan pää pysyy kylmänä sään mukana ja naulanpäähän tiivistyy kosteutta päätyräystään alta tuuletusraosta tulevasta lämpimämmästä ilmasta.  Kosteus valuu alas seinää ja räystään suojassa syntyy homeelle kasvualustaa.  Muissa taloissa verkko on kinnitetty niin, ettei naulankannat ole jääneet pintaan. Asiasta kannattaa reklamoida urakoitsijalle.  Jos on nostolava-auto käytössä, niin korjaus työ on nopea:  Yläosan pesu ja naulankantojen suojaus kitillä. Edellyttäen, että arvaukseni on oikean suuntainen.  Ainakin päästään vierestä näkemään, mikä on vaiva oikeasti on.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Julkisivut / Eristerrappauksen valumat?":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: