Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ilmanvaihto, täysin koneellinen aihealue Seuraava
pvm: 20.2.2017 13:31

Kysymys: puukiukaan korvausilman yhteispeli ilmanvaihdon kanssa

Ilmanvaihto, täysin koneellinen

MoiViime vuonna valmistuneessa omakotitalossani koneellinen ilmanvaihto sekä sauna puukiukaalla. Puukiukaalle on tehty korvausilmakanava. Korvausilmakanava on kiukaan edessä lattialla ja toinen pää kanavasta talon ulkopuolella. Ihmettelen, että eikö tällainen suoraan ulkoilmaan menevä korvausilmakanava sekoita talon koneellisen ilmanvaihdon toimintaa? Luulisi, että koneellisen ilmanvaihdon poisto- ja tuloilman suhde on vaikea säätää kohdalleen, kun saunan lattiassa on tällainen reikä, joka menee suoraan ulkoilmaan?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Korvausilmakanava ei sotke ilmanvaihtoa, jos siinä on venttiili, mikä on kiinni kun ei saunota. Silloin, kun kiukaassa on tuli, pidetään korvausilman venttiili auki.  Muulloin mennään normaalin ilmanvaihdon mukaan.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, täysin koneellinen / puukiukaan korvausilman yhteispeli ilmanvaihdon kanssa":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen J542321221 antama (20.2.2017 15:59) kommentti

No pitäisikö tässä olla nyt talon rakenteiden kannalta huolissaan kun korvausilmakanava on melkein vuoden ajan ollut ilman venttiiliä?

Jäsenen marksto antama (20.2.2017 18:31) kommentti

No ei tarvitse.
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: