Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ilmanvaihto, täysin koneellinen aihealue Seuraava
pvm: 11.5.2020 18:44

Kysymys: Liesituulettimen toteutus, aktiivihiilari vai koneellinen poisto?

Ilmanvaihto, täysin koneellinen

Onko suosituksia kummalla tavalla kannattaa toteuttaa uuden omakotitalon lieden poistoilma? Tilaan puhaltava aktiivihiilisuodatin vai koneellinen poisto? Koneellinen poiston on käsittääkseni tehokkaampi, edullisempi rakentaa, ylläpitokustannuksiltaan halvempi..? Vaihdettava aktiivihiilisuodatin on käsittääkseni suht. tyyris vaihtaa ja ei niin tehokas käryn hallinassa.. Onko ihmisillä kokemuksia tai suosituksia?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Suosittelen koneellista suoraa poistoa yläpohjan ja vesikaton läpi normien mukaan tehtynä eli verkkomatollinen palovillaeristys poistoputken ympärille ja vesikatteeseen sopiva kaulus sekä aluskatteen nosto putken ja palovillaeristyksen läpimenokohdassa niin, ettei aluskatteen päälle jostain syystä tullut vesi valu keittiöön. Kokemusta paistokäryistä ja rasvoista on pitkältä ajalta. 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, täysin koneellinen / Liesituulettimen toteutus, aktiivihiilari vai koneellinen poisto?":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: