Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ilmanvaihto, täysin koneellinen aihealue Seuraava
pvm: 18.9.2009 9:41

Kysymys: Kesämökki

Ilmanvaihto, täysin koneellinen

Meillä on talviasuttava kesämökki.Talveksi mökkiin jätetään päälle peruslämpö.Mutta pitäisikö mökkiin laittaa joku korvausilmaventtiil jotta ilma vaihtuisi myös talven aikana ,kun käymme mökillä harvakseltaan.(käykö tuuletusikkunaan asennettava malli ja mitä suosittelette.Miten se vaikuttaa peruslämpöön,kun venttiilistä tulee kylmää ilmaa sisälle).

Kysymyksiä: 168 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ilmanvaihto on syytä varmistaa. Ilmanvaihdon ei pidä olla kovin iso. Korvausilmaventtiili on syytä tehdä, jotta korvausilma ei tule hallitsemattomasti läpi rakenteiden. Poistoilmaventtiili pitää säätää lähes kiinni. Näin ilmanvaihto saadaan hallintaan. Jos poistoventtiili on korkealla, tuuletusluukkuun asennettu korvausilmaventtiili toimii.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, täysin koneellinen / Kesämökki":
Jäsenen Lvivaari antama (19.9.2009 9:28) kommentti

Hyvä on myös huomioida,että luvattomia vieraita varten on karkoittimet. Ötököille jonkimmoinen sumutus ja hiirikarkoitin päälle kun viimene lähtijä sammuttaa valot.

Kosteudenpoistajakin saattaa olla oiva laite.

Hyvä tuuletus sitten,mökille palatessa:).


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: