Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ilmanvaihto, täysin koneellinen aihealue Seuraava
pvm: 18.10.2021 8:59

Kysymys: Ilmanvaihdon erikoisuus

Ilmanvaihto, täysin koneellinen

Omakotitalossamme on lämmöntalteenotolla varustettu ilmanvaihto (vuodelta 1997). Viimeisen kanavaimuroinnin yhteydessä ilmäämäärät tarkastettiin. Aikaisempaan tuli sellainen ilmiö, että kuun ulko-oven avaa ovea lähellä oleva väliovi paukahtaa kiinni. Mistä ihmeestä tämä kertoo?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Suosittelen ilmamäärien uudelleen mittaamista ja vaatikaa eri huonetilojen ilmamäärien mittauksista pöytäkirja, missä näkyy selvästi mittaustulokset. Vaikuttaa siltä, että huoneessa, jossa ovi paukahtaa kiinni ulko-ovea avattaessa, on huomattava alipaine eli poistoilman määrä on suhteettoman suuri verrattuna tuloilman määrään ja ulko-ovea avattaessa huoneen tarvitsema korvausilma aiheuttaa oven liikkeen. Ellei nyt tehdystä ilmamäärien mittauksesta ole mittauspöytäkirjaa, niin vaatikaa se. Jos vaatimukseenne ei suostuta tai se ei ole oikeellinen, niin ottakaa ilmamäärien mittauksia tekevä yritys tekemään työ, josta saatte virallisen pöytäkirjan. Edellä esittämäni edellyttää sitä, että asuinhuoneisiin tulee ilmanvaihtokoneelta puhdas tuloilma ja epäpuhdas ilma poistetaan koneelle. Jos huonetilassa on vain poistoilma, niin oven liike on luonnollinen ilmiö, koska ulko-ovea avattaessa ko. huonetilan liian suuri alipaine aiheuttaa myös oven liikkeen.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, täysin koneellinen / Ilmanvaihdon erikoisuus":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: