Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ilmanvaihto, muu aihealue Seuraava
pvm: 30.9.2020 23:18

Kysymys: Ulkosaunan ilmanvaihto

Ilmanvaihto, muu

Kyseessä puilla lämpeävä ulkosauna, jossa noin 4 neliön löylyhuone avattavalla ikkunalla ja 6 neliön pesutila. Ei lattialämmitystä tai muuta lämmitystä. Saunan ja pesuhuoneen välissä ovi, joka auki alhaalta.Miten oikeaoppisesti toteutetaan ilmanvaihto a) löylyhuoneessa b) pesuhuoneessa? Mistä tuodaan ilma kiukaalle? Millä keinoin ilmanvaihtoa voisi tehostaa esimerkiksi aurinkopuhaltimella tai vastaavalla? 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
a)
Paloilma löylyhuoneeseen tuodaan helpoiten lautasvestiilillä, halkaisija 200 mm, kiukaan taakse sellaiseen korkeuteen, ettei talvella lumi tee kiusaa.  Kiukaan vastakkaiseen kulmaan asenetaan asennetaan ulkoseinään "liukuva räppänä" minkä säätö löylyssä olijalta käy helposti.
b)
Pesuhuoneen ulkoseinään asennetaan lautasventtiili, halkaisija 150 mm, lähelle kattoa poistoilmaa varten.  Tuloilma pesuoneeseen tulee löylyhuoneen oven alta.

Ylläolevilla järjestelyillä ja niitä säätäen kokeilemalla, pitäisi  ilmanvaihdon toimia niin, että happi riittää ja sauna kuivuu saunomisen jälkeen.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, muu / Ulkosaunan ilmanvaihto":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: