Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ilmanvaihto, muu aihealue Seuraava
pvm: 14.9.2023 19:47

Kysymys: Painovoimaisen ilmanvaihdon venttiilien paikat

Ilmanvaihto, muu

Ennen opetettiin, että painovoimaisessa ilmanvaihdossa tuloilmaventtiili sijoitetaan alas lähelle lattiaa ja poistoilmaventtiilit ylös vastakkaiselle seinälle. Nykyisin puhutaan vain korvausilmaventtiileistä ja ne on kuvissa sijoitettu suhteellisen korkealle seinällä. Miten nämä venttiilit pitäisi sijoittaa runkorakenteisissa lomamökeissä, joissa toisessa ei ole takkaa ja sen hormia? Toisessa mökissä on takka ja hormi? Vieläkö vanhat opit ovat oikein mökkien ilmanvaihdon parantamisessa?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Takallisessa mökissä puiden palamiseen tarvittava korvausilmaventtiili  pitää olla takan vieressä. Kummassakin mökissä, kun takassa ei ole tulta tai, jos takkaa ei ole, niin korvausilmaventtiili noin 50 cm korkeuteen lattiasta ja poistoventtiili vastakkaiselle seinälle ylös.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, muu / Painovoimaisen ilmanvaihdon venttiilien paikat":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: