Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ilmanvaihto, muu aihealue Seuraava
pvm: 27.3.2017 10:39

Kysymys: Painovoimaisen ilmanvaihdon tehostaminen pesuhuoneessa

Ilmanvaihto, muu

Hei,

asumme rivitalossa vuodelta 1973. Kohteessa on painovoimainen ilmanvaihto. Miten tehostaa märkätilojen ilmanvaihtoa lähinnä ajatellen tilojen kuivausta käytön jälkeen? Kohteessa tiilihormit, voiko piipun päälle asentaa esim alipainetuuletinta, jolloin ilmavirtaus tehostuisi? Vai onko ratkaisuna erilaiset poistoilmapuhaltimet tai huippuimurit?
Kysymyksiä: 5 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ensimmäiseksi pitää tarkastaa, tuleeko huoneistoon jostakin raitista ulkoilmaa eli löytyykö tuloilmaventtiilejä. Olen tutkinut useita painovoimaiseksi väitettyjä ilmanvaihtoja erilaisissa rakennuksissa ja poikkeuksetta tuloilma puuttuu tai on riittämätön. Usein helpoin ja huokein tapa on asentaa poistoilmapuhaltimet märkätilojen hormiin ja järjestää muihin tiloihin tuloilma sekä ovien alle noin 20 mm korkuinen rako, jonka kautta ilmavirtaus on mahdollinen.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, muu / Painovoimaisen ilmanvaihdon tehostaminen pesuhuoneessa":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen tomppari antama (3.4.2017 21:59) kommentti

Ikkunat ovat uusittu 2016 ja uusissa ikkunoissa (makuuhuoneet ja olohuone) on tuloilmaventtilit karmien yläreunassa. Pesuhuoneessa on oma tuloilmaventtiili seinän läpi sekä saunan lattiastakin tulee tuloilmaputki. Pesuhuoneen tuloilma on riittävää ilman kynnysrakojakin, lähinnä poisto huolettaa varsinkin kun tilassa kuivataan myös pyykkiä,
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: