Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ilmanvaihto, muu aihealue Seuraava
pvm: 3.5.2017 19:7

Kysymys: Ilmanvaihtokoneen lämmöntalteenotto

Ilmanvaihto, muu

Terve. Kysyisin HELI 2000 iv-koneesta. Jos sammuttaa tulo-ja poistoilman puhaltimet ja avaa LTOn huoltoluukun niin onko LTOn pelti nyt kiinni vai auki. En siis meinaa "kesäpeltiä". Toisaalta onko sillä merkitystä jättääkö pellin auki vai kiinni esim. huoltotöiden jälkeen eli onko HELI 2000 koneessa sellaista automatiikkaa joka osaa avata pellin tarvittaessa sitten kun puhaltimet käynnistää.
Kysymyksiä: 14 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

IV-Kone

Olemme monesti sanoneet, että vastaamme rakennusteknisiin kysymyksiin ja olemme saaneet talonrakennuksen tekniikan koulutuksen.
Talotekniikka ja esim. Iv on aivan eri koulutusalansa, johon en esimerkiksi minä 62 v rakennusmestari/ insinööri AMK en ole saanut koulutusta.
Neuvon hakemaan tietoa joko iv-alan asennusliikkeestä tai laitevalmistajalta, joka on paras asiantuntija valmistamalleen laitteelle.
Olen pahoillani, etten pysty enempää auttamaan.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, muu / Ilmanvaihtokoneen lämmöntalteenotto":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: