Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ilmanvaihto, muu aihealue Seuraava
pvm: 7.7.2020 6:36

Kysymys: Ilmanvaihto Espanjan talossa

Ilmanvaihto, muu

Hola

Kuinka voisin parantaa taloni ilmanvaihtoa Espanjan aurinkorannikolla. Talo on kolmessa kerroksessa joten iv-koneen hyödyntäminen on vaikeaa. Espanjalaiseen tapaan ilma vaihtuu ikkunan avaamalla. Onko huoneisiin sijoitettavat korvausilmaventtiilit ratkaisu? Entäs poisto? Asensin yhteen huoneen Paxin joka paransi ilmanlaatua. Talossa on kolme asuinkerrosta ..7 huonetta ..6 kylpyhuonetta ja asuinneliöitä n. 500m2. Ilmavaihto-ongelma on Espanjassa yleinen ja sen kautta myös home- ja muut sisäilmaongelmat.

Ammattitaitoisia toimijoita niukasti jos ollenkaan. 
Jäsenen kvkj antama (8.7.2020 9:27) kommentti

Suuri ongelma Espanjassa on ilman kosteus.  Sitä saa helpoiten pudotettua ilmalämpöpumpulla (talviaikaan myös lämmittää tilaa) 

 


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Näin hän se tietenkin on, että poisto ja tuloilma ovat riittävät eri huonetiloissa.
Miten se tulee toteuttaa kyseisessä talossa ei näillä tiedoin ole mahdollista. Ota yhteyttä alan suunnittelutoimistoon, joka tekee suunnitelman ja uskoisin kyllä urakoitsijoitakin espanjasta löytyvän.
 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, muu / Ilmanvaihto Espanjan talossa":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Muurahaisten pako
Asun Hgin Paloheinässä rivitalo/paritalo ja meillä on ollut miljoonia muurahaisia iät ajat. Toissa kesänä ne h&a...