Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ilmanvaihto, muu aihealue Seuraava
pvm: 17.10.2017 11:10

Kysymys: Asumattoman talon ilmanvaihto, tuuletusikkunat ja pellit auki vai kiinni?

Ilmanvaihto, muu

Kuolinpesän 70/35 vuotta vanha talo Pohjois-Suomessa on käytössä noin viikon kesäisin, muut ajat tyhjillään ja kylmillään. Pitäisikö kesällä lähtiessä laittaa kaikki tuuletusikkunat ja pellit auki vai kiinni? Vai olisiko parempi pitää vain paria tuuletusikkunaa ja peltiä auki? Itselläni ei ole mahdollisuutta käydä kuin kerran vuodessa.Talo on nyt ollut pari vuotta tyhjillään. Tulossa on toinen talvi, jolloin kaikki väliovet, pellit ja tuuletusikkunat ovat auki ja viime kesänä sisäilma oli huomattavasti aiempaa raittiimman tuntuinen. Sisällä keittiössä näkyy kuitenkin kosteusjälkiä seinässä ja katossa. En pysty sanomaan ovatko olleet jo aiemmin vai tulleet ensimmäisenä tyhjillään olo talvena, jolloin kaikki ikkunat ja pellit olivat kiinni.

Vihti, 
Kysymyksiä: 21 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Kylmillään

Ei tuuletusikkunoita auki kannata pitää, mutta hormien pellit raollaan ja kaikki muutkin tuuletusräppänät auki, niin kyllä ilma riittävästi vaihtuu.
Ei kosteusjäljet ole mistään kosteuden tiivistymisestä johtuvia.
Voivat olla vanhoja jälkiä tai sitten katto vuotaa ( tai vuotanut) jostain kohtaa.
Kuiva pakkasilma, kuten pohjoisessa, on rakennukselle vain hyväksi.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, muu / Asumattoman talon ilmanvaihto, tuuletusikkunat ja pellit auki vai kiinni?":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen Viisasinsinööri antama (11.11.2017 23:46) kommentti

Noita on paljon etelässäkin. Ja arvo tippuu joka vuosi... Parasta olisi, kun saisi vuokralaisen 0 €/kk ja kunnossapitovelvollisuus. Kun jostain syystä ei myydä pois...
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

ulkoporras
poikani osti parivuotta talon jossa sisäänkäynnissä on porras1.50cm x1.50cm on liuskekiviä niiden saumat ovat auki n...