Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ikkunat ja ovet aihealue Seuraava
pvm: 27.1.2015 10:49

Kysymys: Kosteantilan ovien asennus

Ikkunat ja ovet

Moi!Olisi kysymys kosteantilan oven asennuksesta, kyseessä siis lasiovi puukarmeilla. Onko muita mahdollisia fiksuja (=laillisia) tapoja asentaa ovi kuin ruuvit & kiilat? Kyseessä on tiiliseinä joka tarvisi propata ruuveja käyttäessä.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Uretaanivaahdolla kiinnitys onnistuu. Asenna lasiovi karmeineen aukkoon ja  tue väliaikaisesti, asenna vaakapuut karmiaukkoon lasioven lisäksi, jolla toimenpiteellä estetään uretaanivaahdon mahdollisen ovilevyaukon pienentyminen. Kierrä ruuvit karmissa olevien reikien kohdalta päin tiiliseinää niin, että ne hieman pureutuvat tiilipintaan ja pursota uretaanivaahto karmin ja seinän väliin, anna kovettua ja leikkaa ylimääräiset purseet pois, irroita väliaikaiset tuennat. Näin toimien ei tarvitse propata.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Ikkunat ja ovet / Kosteantilan ovien asennus":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: