Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ikkunat ja ovet aihealue Seuraava
pvm: 10.9.2015 16:33

Kysymys: Kesämökin ikkunoiden ulkopuolen korjaus

Ikkunat ja ovet

Kesämökillämme uusittiin v. 2007 kaikki ikkunat. Valitsimme silloin  Karvian lakkapintaiset puuikkunat lämpölasilla.

Nyt on jostain syystä lakka irronnut ulkopuolelta ikkunoiden alareunasta ja sivuista ja puuhun tullut mustia pilkkuja runsaasti.

Mitä ikkunoille pitäisi tehdä nyt. Millä käsitellä?

Kyse on mökin etelä- ja länsipuolella olevista ikkunoista, jotka ovat auringolle, sateelle ja tuulelle alttiina. Pohjoispuolen ikkunoissa ei kyseistä ongelmaa ole. Ne ovat kuin uudet ikkunat.
nimimerkki Mitä tehdä

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Pese pinta Tikkurilan Homeenpoisto 1:llä, huuhtele hyvin ja anna kuivua ennen pintakäsittelyä. Poista irtoava lakka kaapimella ja hio pinta hyvin hiomapaperilla sekä harjaa pöly pois.
Pohjalakkaa kohdat, joista lakka on poistettu puuta myöten, Unica Superilla, jota on ohennettu 10-20% lakkabensiinillä 1050. Lakkaa 1-2 kertaa kirkkaalla tai sävytetyllä Unica Superilla kiiltäväksi tai puolikiiltäväksi, ohennus tarvittaessa 0-20 %. Pese työvälineet lakkabensiinillä puhtaaksi.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Ikkunat ja ovet / Kesämökin ikkunoiden ulkopuolen korjaus":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Punainen lupiini
Olen yrittänyt kasvattaa kesämökin pihalla (Mikkelin läänissä) punaista lupiinia. Yhdestä siemenpussisista vain yksi kukka lähti k...