Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ikkunat ja ovet aihealue Seuraava
pvm: 10.10.2021 14:28

Kysymys: Kerrostaloikkunoiden tiivistäminen

Ikkunat ja ovet

Kerrostalo on valmistunut 1962. Talossa on puukehyksiset ikkunat, joiden ulkopuolelle oli 1987 asennettu alumiinikehyksinen ikkunalasi. Talon ilmanvaihto on painovoimainen, tosin monissa huoneistossa ainut korvausilmakanava keittiössä on vuosien kuluessa remonteissa peitetty, jolloin  raitisilmanakanavana huoneistoon ovat ainoastaan ikkunat.

* miten tiivisteet tulisi näihin asentaa, huomioiden raittiin ilman kavavointi ikkunoiden kautta?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Taloyhtiön pitää hoitaa kokonaisuutena tuo asia kuntoon ja järjestää raittiin suodatetun korvausilman saanti jokaiseen asuntoon, koska terveydensuojelulakikin siihen velvoittaa. Terveydensuojelulaki 763/1994  26§ Asunnon ja muun oleskelutilan terveydelliset vaatimukset. Asunnon ja muun sisätilan sisäilman puhtauden, lämpötilan, kosteuden, melun, ilmanvaihdon, valon,  säteilyn ja muiden vastaavien olosuhteiden tulee olla sellaiset, ettei niistä aiheudu asunnossa tai sisätilassa oleskeleville terveyshaittaa. Nykytiedon mukaan suodatetun korvausilman puuttuminen asunnosta aiheuttaa poikkeuksetta asukkaille terveyshaittaa. Taloyhtiön pitää tehdä siitä kokonaisvaltainen suunnitelma, jonka paikallinen terveysvalvonta voi hyväksyä. Pelkillä ikkunatiivisteillä ilmanvaihtoa ei saada määräysten mukaiseen kuntoon.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Ikkunat ja ovet / Kerrostaloikkunoiden tiivistäminen":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: