Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ikkunat ja ovet aihealue Seuraava
pvm: 24.11.2018 10:53

Kysymys: Ikkunoiden jäätyminen

Ikkunat ja ovet

Hei!

Meillä on 2016 valmistunut talo. Talossa on Fenestran ikkunat, jotka näin pakkaskauden alkaessa jäätyvät ikävästi alareunasta lähes puoleenväliin.

Fenestralta sain ikkunan sain huolto-ohjeet, mutta ei apuja niistä. Talo on rinnetalo, joka on paketti niin, että alakerta on muurattu Lakka kiviharkoista ja yläkerta on Kodikastalot. Ikkunat on talotehtaalla asennettu elementteihin yläkerran osalta. Kaikki alakerran ikkunatkin on ammattilaiset asentaneet.

Talossa on vesikiertoinen lattialämmitys maalammöllä ja ilmastointikone on Enervent Pandion. Kaikki on säädetty oikein.

Onkohan tälle ikävän näköiselle asialle mitään tehtävissä?Kysymyksiä: 5 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Epäilen, että teillä on ikkunat, joiden kautta on tarkoitus ottaa osa korvausilmasta esilmmitettynä huoneisiin. Kuitenkin teillä on koneellinen ilmanvaihto, misää meno ja tulo on äädetty niin kuin on suunniteltukin. Käsittäkseni näisää ikkunoissa on tälle korvausilmaventtileille sulkusysteemi.  Jos et saa ikkunoita toimimaan, niin ota yhteyttä ikkunan toimittajaan ja pyydä ammattimiestä käymään näyttämässä, mitä pitää tehdä.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Ikkunat ja ovet / Ikkunoiden jäätyminen":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Huonekasvien kasvilamput ??
                                               HEI...
Viherseinä kerrostalohuoneistoon
Olen pitkään haaveillut viherseinästä kerrostalohuoneistossa. Haaveillun viherseinän koko on aika suuri 4mx2m ja tutkittuani...