Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hyötypuutarha aihealue Seuraava
pvm: 19.7.2013 7:0

Kysymys: Ympäristömyrkyt vadelmamaassa

Hyötypuutarha

Vadelmamaani on villiintynyt ja on kasvanut kiinni naapurin vehnäpeltoon. Sato on runsas vuodesta toiseen. Miten naapurin vehnäpellon lannoitus ja kasvinsuojelu vaikuttaa? Kerääkö vadelma ympäristömyrkkyjä  ja kannattaisiko vadelmamaa siirtää terveyshaittojen takia? Onko mitään suosituksia viljelijöille? Mistähän löydän asiasta lisää tietoa?


.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Vadelma ei ole herkkä ympäristön saasteille, emmekä usko vehnäpellon läheisyyden tuovan epäpuhtauksia vadelmasatoon. Myöskään lannoitus tai kasvinsuojeluaineiden käytöllä ei pitäisi juurikaan olla vaikutusta pellon reuna-alueita laajemmalle.

Voit kuitenkin tiedustella asiaa tarkemmin vaikkapa Pro Agrialta - ja keskustella aiheesta myös lähipellon viljelijän kanssa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hyötypuutarha / Ympäristömyrkyt vadelmamaassa":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: