Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hyötypuutarha aihealue Seuraava
pvm: 21.8.2013 19:29

Kysymys: valkosipulin korjuuaika

Hyötypuutarha

  
   Nostin valkosipulit maasta ja kynnet haroittaa ilman yhtenäistä kuori kerrosta.
   Olikohan sipulit liian kauan kasvamassa. Varret olivat ihan täysin kellastuneet  ja nuutuneet
   Sipulit ja kynnet ovat isoja ja komeita.  

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Liian myöhäinen valkosipulin korjuu altistaa lähinnä vain naattihomeelle, joten en usko ajankohdan olleen syy kuorikerroksen vähyydelle. Oletko varma ettei kuorikerros ole vain lähtenyt nuutuneen lehdistön myötä pois? Periaatteessahan kuorikerros lähtee lehteä vetämällä pois ja jos nosto tapahtuu naattien jo täysin kellastuttua, niin sipulin kuorikerroskin saattaisi samalla tulla poistetuksi.

Onneksi sipulisi joka tapauksessa ovat isoja ja komeita - kuivata ne nyt lämpimässä, kuivassa ja ilmavassa tilassa ja nauti sadostasi talven mittaan. Ensi kerralla voit korjata valkosipulisatosi naattien vasta aloittaessa kellastumistaan (tuleentumista voi tarvittaessa jouduttaa taittamalla naatit etukäteen).

Arvostele vastaus kysymykseen "Hyötypuutarha / valkosipulin korjuuaika":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Valkosipulin kasvatus Jyväskylän korkeudella
Hei! Haluaisin tietää millainen valkosipuli menestyisi Jyväskylän korkeudella? Mistä Suomessa saa ostettua hyviä ja menestyksellisä val...