Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hyötypuutarha aihealue Seuraava
pvm: 10.8.2020 10:12

Kysymys: Valkosipulin itusilmut

Hyötypuutarha

Hei.

Alexandra valkosipulien itusilmut alkoivat itää l kasvamaan pitkää itua, koska "pääsipulit" olisi korjattava ja voiko näitä itusilmuja laittaa enää maahan syksyllä?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Valkosipulin itusilmut.  Loistavaa!  Muokkaa rikkaruohoton multava maa, lavakaulus tai vastaava hyvin merkitty paikka olisi erinomainen. Istuta itusilmut parin sentin syvyyteen viiden sentin välein. Seuraavana kesänä ne kasvattavat heinämäisen kasvuston. Syyskesästä voit istuttaa  ne syvemmälle ja harvempaan. Seuraavana vuonna sinulla on runsaasti valkosipuleita, eli pari vuotta vierähtää kasvun ihmettä ihaillessa. Satoikäiset valkosipulit voit nostaa syys-lokakuussa. Seuraa maanpäällisten osien lakastumista ja  nosta jokunen todetaksesi sipulin koon. Jos sinulla on itusilmuja paljon niitähän voi käyttää ruuanlaitossa.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Hyötypuutarha / Valkosipulin itusilmut":
Liisa 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Valkosipulin kasvatus Jyväskylän korkeudella
Hei! Haluaisin tietää millainen valkosipuli menestyisi Jyväskylän korkeudella? Mistä Suomessa saa ostettua hyviä ja menestyksellisä val...