Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hyötypuutarha aihealue Seuraava
pvm: 2.8.2016 17:39

Kysymys: Tyrnin leviäminen

Hyötypuutarha

Pihassamme on kolme tyrniä, jotka on istutettu reilu neljä vuotta sitten. Kasvavat hyvin, tekevät marjoja ja on latvasta typistetty matalammiksi. Kiusalliseksi ongelmaksi ovat muodostuneet tyrnien ympärille nurmikkoon levinneet taimet. Ne ovat ruohonleikkuun jäljiltä lyhyitä tappeja, jotka sattuvat jalkapohjiin. Mikä neuvoksi niiden hävittämiseksi? 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Valitettavasti tyrni tekee runsaasti juurivesoja, joiden torjuminen emokasvia vahingoittamatta on mahdotonta. Ainoa tapa välttyä niiltä olisi ollut kasvuston rajaaminen juuriesteen avulla. Tyrni on kuitenkin syväjuurinen ja pääsee helposti pienempien esteiden alitse. Vain säännöllinen leikkaaminen ja/tai niitto auttaa pitämään juurivesat kurissa, mutta niistä mainitsemistasi terävistä tapeista ei pääse silti eroon.

helianthemum
Arvostele vastaus kysymykseen "Hyötypuutarha / Tyrnin leviäminen":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kasvi valtaa nurmikkoa
Moi Kuvien mukainen kasvi on vallannut pihaa nurmikolta. Paikalta kaadettiin vanha koivu toissa kesänä ja silloin leviäminen lisääntyi. Mikä...
kultapallon leviäminen
  Hei Kaikki Pirteät Puutarhan Ystävät.  Olisiko kellään antaa vinkkejä siihen , miten voi estää Kultapallon leviäm...