Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hyötypuutarha aihealue Seuraava
pvm: 15.4.2019 16:44

Kysymys: Totuus marjasinikuusamasta

Hyötypuutarha

Hei! Yritin aloittaa keskustelua tästä, mutta epäonnistuin teknisesti. Jotkut väittävät marjasinikuusaman marjoja pahanmakuisiksi. Onko näin vai riippuuko se lajikkeesta? Kasvupaikasta? Kypsyydestä? Joku sanoi, että marjojen on oltava niin kypsiä, että ne melkein putoavat itsestään. Mitä kahta lajiketta suosittelisitte?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Toiset pitävät marjasinikuusaman eli hunajamarjan mausta - toiset ehkä eivät (ainakaan jos ovat raakoina maistaneet). Kyseessä lienee puhtaasti siis makuasia. Marjasinikuusaman maku muistuttaa hyvin paljon makeaa mustikkaa/juolukkaa. Ne kypsyvät heinä-elokuussa ja pomitaan kypsän sinisinä. Marjasinikuusama on hyvin terve, kestävä ja kasvupaikan/maanlaadun suhteen vaatimaton kasvi. Parhaiten se kuitenkin kukkii ja marjoo aurinkoisella paikalla, tuoreehkossa ja multavassa hiekka- tai savimaassa.

Suomessa ovat hyvin menestyneet mm. venäläiset lajikkeet, kuten Lebeduska, Morena, Nimfa ja Volhova. Myös kotimainen Onni-lajike on hyvin talvenkestävä. Marjasinikuusamat ovat ristipölytteisiä, joten useampaa eri lajiketta olevan pensaan istuttaminen varmistaa sadon saamisen!Arvostele vastaus kysymykseen "Hyötypuutarha / Totuus marjasinikuusamasta":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: