Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hyötypuutarha aihealue Seuraava
pvm: 31.3.2014 12:47

Kysymys: Tomaatti

Hyötypuutarha

Tomaatit itävät hyvin ja lähtevät kasvuun mutta koulittuani ne Kekkilän puutarhamultaan alkavat lehdet kellastua ja lopuksi kuivuvat rutikuiviksi. Mikä mahtaa olla synä?
Ohessa kuvat
Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Kuvan kaltainen reaktio voi johtua esimerkiksi ravinteiden vähyydestä (toki puutarhamulta on jo valmiiksi lannoitettua, joten aivan heti emme uskoisi tämän olevan ongelman aiheuttaja), valo-olosuhteiden muutoksesta (siirto koulinnan jälkeen voimakkaampaan valoon), kylmyydestä (ovatko altistuneet vedolle?), tilanpuutteesta tai vaikka liiallisesta/epäsäännöllisestä kastelusta. Voisiko syy olla jokin näistä? Toki kyseessä voi olla jokin taimipoltteen kaltainen sieni tai homekin; tähän saattaisi auttaa ilmanvaihdon parantaminen tuuletuksen avulla. Siirrä myös selvästi kuolevat taimet ajoissa muualle.

Koulinnan jälkeen taimille tulisi antaa toipumisaikaa; hetki rauhaa tottua ja juurtua uuteen kasvualustaansa. Juurtumisen jälkeen voidaan aloittaa lisälannoitus, ellei varastolannoitusta ole koulintavaiheessa tehty. Jos taimet siirtää kovin aurinkoiselle paikalle, niin ainakin alkuun olisi hyvä varjostaa kovimmalta paahteelta. Taimivaiheessa multa saa hieman kuivahtaakin kasteluiden välillä.

Ps. Oletko tutustunut Keskustelupalstaamme? Tomaatinkasvatuksestakin löytyy runsaasti asiaa...Arvostele vastaus kysymykseen "Hyötypuutarha / Tomaatti":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Hapan kasteluvesi
Hei,olemme kastelleet kesällä kasvihuoneemme kasveja järvivedellä ja oletettavasti järvivesi on liian hapanta, sillä tomaatti teki kyll...
Apua! Kurkun ja vesimelonin lehdet kellastuvat ja kukat tippuvat.
Hei.Apua tarvitaan. Keväällä kylväsin tomaatin, kurkun ja vesimelonin siemenet. Tomaatti on ainoana terrve.Ensin kurkun ja vesimelonin lehdet rupesiva...
talvipuutarhan ongelma...
Meilla uusi talvipuutarha- itä ja osittain eteläikkunaa- jossa maakasviallas, istutin persillijan ja mintuntaimia myös tomaatin . tomaatti ka...