Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hyötypuutarha aihealue Seuraava
pvm: 7.4.2014 20:0

Kysymys: sähkönjohtokyky

Hyötypuutarha

Hei !

Ostin sähkönjohtokykymittarin, jolla voisin mitata esim tomaatin, paprikan, purjon ja kaalin taimien kasvualustan sähkönjohtokykyä mS tai µS. Probleema on nyt se, että mikä olisi mittaustulos, johon pitäisi pyrkiä, jotta kasvilla olisi hyvät kasvuolosuhteet.

Terveisin Antti Ketonen

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

EC-mittarilla, millä mitataan sähkönjohtokykyä nesteessä, testataan yleensä lannoitevesien väkevyyttä niin, että mittapäät upotetaan nesteeseen. Mittarista, jolla mitataan suoraan kasvualustaa, emme valitettavasti ole aiemmin kuulleet - kenties tekniikka on kuitenkin tässä suhteessa edennyt tietoamme pidemmälle.

EC-mittarista löytyy lisää tietoa mm. täältä

Mitta-asteikkoja on tosiaan ainakin kolmenlaisia ja niiden kesken sekoillaan, mutta tunnut tämän tietävänkin. Lannoitteen väkevyydestä (ja vesiviljelyssä kyllä suoraan kasvualustan väkevyydestä) on mm. Chilifoorumilla keskusteltu paljonkin.

Esimerkiksi täältä löytyy EC-arvot chilille. Tomaatin, paprikan, purjon ja kaalin taimien EC-arvoista emme ole tietoisia. Asiasta kannattaa tiedustella laitteen myyneeltä taholta tai mahdollisesti lähialueen tomaattitarhalta.

 Arvostele vastaus kysymykseen "Hyötypuutarha / sähkönjohtokyky":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: