Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hyötypuutarha aihealue Seuraava
pvm: 3.6.2013 15:41

Kysymys: Ruotisellerin ja yrttisellerin ero

Hyötypuutarha

Moi, laitoin siemenistä keväällä yrttisellerin ja ruotisellerin taimia kasvamaan. Nyt taimet ovatkin jo kivan kokoisia ja ovat jo ulkona. Kasvimaalle ruotiselleriä istuttaessani aloin miettimään menikö taimet mulla jossain vaiheessa sekaisin. Kysyisin siis onko ruotisellerin ja yrttisellerin taimia mitenkään mahdollista erottaa ennen kuin ne kasvavat isoksi? Ovat nyt n. 5-10 cm kokoisia.
Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Varsi- ja yrttiselleri muistuttavat taimina niin hyvin toisiaan, että mitään erotteluvinkkejä on vaikea antaa. Vasta niiden kasvaessa erottelu on mahdollista yrttisellerin jäädessä matalammaksi, harottavammaksi, persiljamaiseksi mättääksi (25-35 cm)ja varsisellerin kasvattaessa mehevää, tiiviimpää vartta (30-70 cm). Yrttiselleri on myös aromaattisempi, sillä se sisältää eteerisiä öljyjä.

Tarkastele siis taimia tarkemmin niiden kasvettua hieman kookkaammiksi.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Hyötypuutarha / Ruotisellerin ja yrttisellerin ero":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kuorikkeen puulajikkeen merkitys
Hei,onko väliä käyttääkö kuusen vai männyn kuorta katemateriaalina?Kuusta saisi sahalta ilmaiseksi, männystä pitää...