Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hyötypuutarha aihealue Seuraava
pvm: 2.9.2013 10:57

Kysymys: Reikiä luumuissa

Hyötypuutarha

Mikä vaivaa luumuja kypsyessä tulee kuin pihkaa ulos ja kohta on tumma myös sisällä on siemenessä myös tumma kohta.Näin paljon luumuja ei ole aikoihin ollut. Luumu on aika vanha siirretty toisaalta omasta puusta. Luumuun jää pihkan poisoton jälkeen kova tumma kohta ja on kuin syvennyksessä.

Kiitos tj

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kuvatunlaisia reikiä luumuihin aiheuttaa ainakin luumupistiäinen. Reiästä valuva neste on pistiäistoukan ulostetta. Pistiäiset siis munivat kasvisolukkoon tekemiinsä koloihin. ja toukat ottavat ravintoa puremalla. Aikuiset eivät vioita kasveja.

Kerää saastuneet luumut ja hävitä huolella, sillä maahan pudonneet yksilöt talvehtivat maassa. Pistiäisten torjunta on vaikeaa, koska pyretriinipohjaiset aineet eivät tehoa muna-asteella oleviin tuholaisiin - ja aikuiset vain poikkeavat munimassa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hyötypuutarha / Reikiä luumuissa":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Nurmikolla pieniä kekoja
 viimekesänä tehdylle nurmikolle on nyt tullut pieniä reikiä joiden ympärillä on multaa....
Muumio tautia hedelmissä
Muumio tautia on nyt myös päärynöissä,ja luumuissa aikaisemmin oli vain  Samo omenassa. Onko löytynyt mit&...
karviais tuholaiset
2: vuotta sitten istutimme karviaispensaan mökilleTänä vuonna huomasimme lehtien kellastuvan ja pilkkuuntuvanLisäksi marjoja kuihtuu ja putoaa maahan,...
Sitruspuun vaivat - ja kasvatus
Hei.Ostin ikeasta sitruunapuun jokin aika sitten ja nyt huomasin että siinä on ihan maanrajassa jokin vika kaarnassa. Olim aiemmin ihmetellyt miksi hedelmä...
Luumupuun rungossa reikiä ja käytäviä
Mikä tekee millin reikiä ja onkaloita?...