Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hyötypuutarha aihealue Seuraava
pvm: 19.5.2014 19:57

Kysymys: Punajuurien peittausaine

Hyötypuutarha

Hei.
Kysyisin punajuuren siementen peittauksesta.
Eli mistä saa ostaa peittaus ainetta, vai saako sitä ollenkaan, kun en löydä mistään.

Terv Juhani.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Jos siemeniä ei ole valmiiksi peitattu, voit käyttää peittaukseen Tiramaa tai Mycostopia, jotka molemmat ovat kasvitautien torjuntaan tarkoitettuja tuotteita. Taimipoltteen torjuntaan löytyy myös Tachigaren-taimipoltehävitettä. Esimerkiksi Mycostop-jauheella voit kuivapeitata vihannes-, mauste- ja koristekasvien siemeniä ravistelemalla siemeniä ja jauhetta kannellisessa astiassa. Suositeltava käyttömäärä on 2-8 g/siemenkilo - pienemmät määrät arvioitava slmämääräisesti. Mycostopia voidaan käyttää myös kasteluaineena.

Punajuuren peittaamiseen sopivia tuotteita voisit tiedustella vaikkapa lähimmästä agrimarketista. Googlen avulla löytyy myös tietoa siitä, että Mycostop 5g -pakkausta on saatavilla lisäksi ainakin taiminettikauppa Forestumista.

Paras tapa torjua maalevintäisiä tauteja, kuten taimipoltetta, on noudattaa viljelykiertoa.Arvostele vastaus kysymykseen "Hyötypuutarha / Punajuurien peittausaine":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: