Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hyötypuutarha aihealue Seuraava
pvm: 16.6.2014 12:59

Kysymys: Omituinen tomaattituho

Hyötypuutarha

mikä mahtaa katkoa öiseen aikaan tomaatintaimia kasvihuoneessa?Mitään elävää ei päivällä näy eikä myöskään mitään jälkiä. Taimet on katkottu oksista ja latvasta kuin veitsellä leikaten mutta mitään ei ole syöty.Mikä tällaista mahtaa tehdä ja kuinka sitä torjutaan?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Nyt on pakko pyytää tarkempaa tietoa - tai vaikka kuvaa. Onko taimissa mitään muuta merkkiä tuholaisesta tai taudista kuin veitsellä leikatun näköiset lehdet ja latvat? Onko väri- tms. muutosta leikkauspinnassa? Entä mitään merkkejä muualla taimissa? Missä kohtaa katkeamispisteet ovat?

23.6 Valitettavasti kuvienkaan perusteella emme voineet nimetä yhtään tuholaista, joka aiheuttaisi versojen/latvojen teräväreunaista, tuorepintaista katkeamista. Vain ns. isommat tuholaiset, kuten esimerkiksi oravat ja rusakot saattavat tällaista aiheuttaa. Papanoita ei ole näkynyt, joten olisiko outo tuholaisenne orava?Arvostele vastaus kysymykseen "Hyötypuutarha / Omituinen tomaattituho":
Jäsenen J536311916 antama (17.6.2014 12:29) kommentti

Kävin ottamassa kuvia mutta liittäminen tökkii, tulee ikkuna että suoja-asetukset estää editoria lukemasta leikepöytää ja liitä tässä ikkunassa. Paina ctrl+V ja ok. painanpa mitä tahansa niin ei se siitä etene.Jäsenen J536311916 antama (17.6.2014 13:53) kommentti

Ne on katkottu oksien tyvistä ja latvat mistä sattuu. Oksat ja latvat lojuu vaan maassa rungon vieressä. Mitään syömäjälkiä, esim. reikiä ei näy. Joku oksa oli pätkitty pariin osaan,. !6 kpl taimia on nyt jo tuhottu, arvaa harmittaako...Katkaisuskohta on tosiaan kuin veitsellä leikattu.Kasvihuoneen mullat on kekkilän pussimultaa ettei vaan olisi mitään toukkia, mutta olisiko nyt kuitenkin?  Tänä aamuna ei näkynyt uusia tuhoja, olisiko kylmä ilma hyydyttänyt ötököitä?
Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: