Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hyötypuutarha aihealue Seuraava
pvm: 5.4.2013 8:6

Kysymys: Olki ja kateviljely

Hyötypuutarha

Hei! Osaisiko joku kertoa mistä saisi Helsingin lähistöltä olkikatetta hankittua? Mieluiten pienpaaleissa niin olisi helpompi käsitellä ja saisi helpommin vietyä sen omalle palstalle.
Muitakin hyviä vinkkejä voisin kateviljelyyn tarvita, koska ajattelin tänä vuonna aloittaa sen kun kasvimaallani on aika kova maa ja kitkeminen on aika työlästä ollut... Ja nyt vielä kesällä perheenlisäystä tulossa joten ei aika enää varmasti riitä yhtä hyvin kasvimaalla olemiseen. Voinko jättää kevät muokkauksen väliin ja kattaa maan oljella ja hankkia vaikka istutusvakoja varten kunnollista multaa? Ja voinko kattaa oljella myös marjapensaiden aluset jos levitän sanomalehtokerroksen alle vai olisiko joku muu kate parempaa?
Kiitoksia jo etukäteen neuvoista!
Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Maa tiivistyy talvella, joten se pitäisi normaalisti keväällä muokata: kyntää ja äestää. Niin maanviljelijät tekevätkin. Mutta jos maassa on hyvin paljon kompostilla ruokittuja pulleita matoja, ne hoitavat kyntö- ja äestyslaitteiden tehtävät. Maanalaisilla käytävillään ja mururakennetta ylläpitävillä ulosteillaan ne saavat aikaan kestävämmän muokkaustuloksen kuin aura, jyrsin tai äes. Asiaa auttaa tietysti sekin, että ryytimaalla liikutaan vain käytävillä, eikä kasvualustan päällä ollenkaan.
Alla olevasta linkistä saat lisää tietoa kateviljelystä...

Kateviljely on varmasti tulevia vuosia ajatellen sinulle hyvä vaihtoehto. Jos vain mahdollista, niin koita silti saada tehtyä perustyöt hyvin ennen palstan kattamista (muokkaus, kompostin tai lannoitteen lisäys, muovi). Voit mainiosti laittaa olkea myös marjapensaiden juurille.

Löytyisiköhän käyttäjiltämme vinkkiä, mistä pääkaupunkiseudulla asusteleva saisi olkipaaleja hankittua?

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Hyötypuutarha / Olki ja kateviljely":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: