Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hyötypuutarha aihealue Seuraava
pvm: 29.8.2016 10:45

Kysymys: Mikä omenalajike?

Hyötypuutarha

Meillä on vanha ehkä noin 20v perheomenapuu, emme ole saaneet selville mikä lajike tämä on.  Isokokoinen, oikein hyvä piirakka ja hillolajike.  Kypsyy myöhään, on siis syys tai talvilajike.  Vielä on siemenet valkoisia. Omena pysyy vihreänä.

Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Vaikka kyseinen lajike vaikuttaakin kypsyvän myöhään, niin arvioisimme sen siitä huolimatta olevan kesälajike valkeakuulas. Kypsymisen viivästyminenhän saattaa helposti johtua menestymisvyöhykkeestä, kasvupaikasta ja pelkästään siitä, millä puolella puuta kyseinen lajike kasvaa. Valkeakuulasta on myös hyvän pölyttämiskykynsä ansiosta käytetty usein yhtenä perheomenapuiden lajikkeena. Se on myös vihreänä pysyvä, isokokoinen ja hyvä herkku- ja soseomena; minkä puolesta myös sopii kuvaukseenne.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Hyötypuutarha / Mikä omenalajike?":
Puutarha.net Vastaajat
Jäsenen Hyvä omena  antama (22.10.2017 16:28) kommentti

Antonovkahan tuo on

Jäsenen Rattu  antama (22.10.2017 20:17) kommentti

Kiitos :)  Paljon kiitoksia
Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: