Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hyötypuutarha aihealue Seuraava
pvm: 17.9.2018 19:21

Kysymys: Maissin valmistuminen

Hyötypuutarha

Mistä johtunee, että näin lämpimänä kesänä maissista kypsyy vain noin kolmannes. Tupsu on ruskea ja mtähkän alaosa kypsä ja mehevä, mutta loppu aivan valkoinen pienijyväinen.
Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Syy maissintähkän osittaiseen kypsymättömyyteen saattaa olla kuivuudessa ja/tai heikossa pölyttymisessä. Maissi on kuivuudelle herkimmillään, kun sen kukat ovat valmiita pölytettäviksi. 

Jos halutaan kasvattaa tähkää, niin on muistettava että maissi on tuulipölytteinen kasvi. Hyvänmuotoisia ja kunnolla pölyttyneitä tähkiä syntyy kun maissi kasvaa avoimella paikalla ja melko tiheässä. Taimia täytyy istuttaa usea, minimissään 5 kasvia todennäköisesti on tarpeen jotta pölytys varmistuu. Pölytyssyistä istuta taimet sekaisin rykelmäksi, ei suoraan riviin. 

Kun tähkät alkavat muodostua, maissi hyötyy myös kasteluveden mukana annettavasta lisälannoituksesta. Lisälannoitukseen soveltuu lannoite joka sisältää kasvua rehevöittävää typpeä ja sadon laatua parantavaa kaliumia.Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Hyötypuutarha / Maissin valmistuminen":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: