Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hyötypuutarha aihealue Seuraava
pvm: 5.1.2016 16:56

Kysymys: Lavankaulus ja katekangas

Hyötypuutarha

Tee kasvimaani mullokselle ja katan jollain tarkoitukseen sopivalla kankaalla ja teen lavankauluksista istutusmuotit jotka tietysti täytän mullalla. Kysymykseni on -leikkaanko kankaan lavankauluksen sisältä pois ja laitan mullat / jätän kankaan pohjalle ja laitan mullat.Kumpi parempi?vai onko haitta teempä kummin päin hyvänsä.Teen multa paksuudelta yhden ja kahden lavan korkeita, riippuen mitä istutan

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Pahoittelemme vastauksen viipymistä. Kysymys oli jostain syystä tallentunut palvelumme ollessa uudistustöiden takia suljettuna.

Mikäli jätät kaulusten alle katekankaan, niin se rajoittaa laatikkoon kylvettävien/istutettavien kasvien kasvusyvyyttä. Samalla se kuitenkin pitää pohjamaan sekä kasvualustan erillään, auttaa säilyttämään kasvualustan kosteutta ja hidastaa alakautta nousevien puiden ja rikkakasvien juurien kasvua istutustilaan. Hyvästä, tarkoitukseen sopivasta kankaasta ei haittaa ole, kunhan tosiaan muista rajoitetun kasvusyvyyden.

helianthemum
Arvostele vastaus kysymykseen "Hyötypuutarha / Lavankaulus ja katekangas":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: