Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hyötypuutarha aihealue Seuraava
pvm: 23.6.2015 12:15

Kysymys: Kirvojen tuhoaminen kirsikasta

Hyötypuutarha

Miten pääsisin eroon kirvoista suklaakirsikassani? Huomasin tänään, että niitä oli tullut aika tavalla siihen. Suihkutin mäntysuopaliuosta, mutta taitaa olla aika kivinen tie sen avulla? Onko jotain muuta keinoa päästä eroon niistä, kun ei oikein hyönteismyrkkyäkään voi suihkuttaa jos haluaa syödä syksyllä marjoja joita näyttäisi tulevan ihan kivasti?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Kirvat torjutaan kirsikkapuista yleensä parafiinipohjaisella kevätruiskutuksella huhti-/toukokuussa silmujen alkaessa turpoamaan. Jos kirvoja kuitenkin esiintyy kesällä, niin kukinnan jälkeen niitä voi ruiskuttaa pyretroidivalmisteilla, esim. Bioruiskutteella. Pyretriini hajoaa nopeasti etenkin aurinkoisella ilmalla ja valmisteiden varoaika on suhteellisen lyhyt (lue tarkemmin tuoteselosteesta). Luonnonmukainen vaihtoehto kirvojen torjuntaan on Neudorffin Spruzit (hyväksytty myös luomuviljelyyn); sen teho perustuu luonnonpyretriinin ja rapsiöljyn yhdistelmään.

Kotikonsteja kirvojen torjuntaan ovat tosiaan toistuvat mäntysuopa- tai nokkosvesiruiskutukset sekä ihan silkat, kylmät vesisuihkut...Arvostele vastaus kysymykseen "Hyötypuutarha / Kirvojen tuhoaminen kirsikasta":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

kirvat
Kesällä pihallamme oli ensimmäistä ketaa kirvoja useassa paikassa. Lumipalloheisi oli kauttaaltaan kirvojen valloittama samoin kormosk...
Puun tunnistus - ja kirvojen torjunta
Pihallemme on kasvanut puu jonka tunnistus on meidän tiedoilla hakusessa, tunnistaisiko joku puun oheisen skannatun lehden avulla.Kirvat popsivat puun alkua joka kes...
Ruusujen kirvojen häätö
Mäntysuopaliuoksen käytöstä kirvojen häätöön ristiriitaista tietoa. Itse olen todennut toimivaksi....