Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hyötypuutarha aihealue Seuraava
pvm: 1.2.2014 18:38

Kysymys: Kasvihuonekurkun sisus

Hyötypuutarha

Miksi kasvihuoneessa kasvattamani pienehköt kurkut muuttuivat pian kasvettuaan pahan makuisiksi. Kurkkujen sisusta ja siemenestö kasvoivat ylisuuriksi kurkun kokoon nähden ja maku muuttui pahaksi, miten välttää sama ensi kesänä?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Kurkkujen pieni koko ja paha maku ovat yleensä seurausta veden puutteesta. Kurkku tarvitsee nimittäin vettä ja ravinteita melko runsaasti. Kasvualusta pidetään tasaisen kosteana kastelemalla multa taimien ympäriltä, laajalta alueelta. Helteellä kurkut tulee kastella pari kolmekin kertaa päivässä - ja mieluiten lämpimällä vedellä. Kate, esimerkiksi ruohokate, auttaa pidättämään kosteutta. Lannoitteeksi kurkulle käy rakeinen luonnonlannoite - muutaman kerran kasvukauden aikana.

Kastele ensi kesänä reippaasti, niin toivottavasti pääset herkuttelemaan maukkailla kurkuilla!Arvostele vastaus kysymykseen "Hyötypuutarha / Kasvihuonekurkun sisus":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kasvihuonekurkku
Mikä on vikana ja kuinka saman ilmiön voisi välttää, kun kasvihuonekurkun alimmaiset lehdet kellastuvat tai oikeammin muuttuvat vaalean vihreiksi...
lumipallopensas
Kesällä, kyseisen pensaan parhaaseen kukinta-aikaan , on kukkapallojen sisus täynnä mustaa ötökkää...
Vanha kompostimulta
Minulla on noin kuution kokoinen vanhan lehtikompostorin sisus, joka on ollut yli viisi vuotta täysin käyttämättä ja my&o...